torstai 12. marraskuuta 2015

Kuuden euron remontti

 

Remonttikaaoksen jälkimainingeista hei! Viimeksi kerroin miten portaikon listoitus riistäytyi käsistä ylätasanteen täydelliseen uusimiseen. Oops I did it again. Liki koskemattomien lastenhuoneiden kutsu oli vastustamaton...

Tasanteen uudesta ilmeestä innostuneena päätin poistaa myös lastenhuoneiden lattiasta laminaatit. Sinänsä laminaatti oli ihan siisti ja lastenhuoneen lattiamateriaaliksi helppohoitoisuutensa vuoksi varsin oiva, mutta liki kuusi vuosikymmentä vanhan talomme yläkerran lattiat eivät valitettavasti ole oikein suorat. Raakalaudan päälle on laitettu tasoitteeksi vain ohuenohut kovalevy, joka ei lattiaa mainittavasti tasoita. Epätasaisen alustan päälle asennettu laminaatti ei arvatenkaan pysy paikallaan vaan laminaatit napsahtelevat irti liitoskohdistaan askeleiden painosta. Erittäin epämiellyttävää! Laminaatti ei kyllä muutenkaan materiaalina mielestäni ole taloomme ihanteellinen. Lankkua tai linoleumia saisivat kaikki lattiat olla.

Raakalaudalle asti en kuitenkaan tohtinut lastenhuoneiden lattiaa vielä purkaa. Legoleikit ja hamahelmet ovat meillä toistaiseksi sen verran suuressa suosiossa, että lautojen raosta saisi olla jatkuvasti kaivamassa jos jonkinmoista esineistöä. Saumatonta pintaa sen olla pitää - toistaiseksi. Kävikin tuuri kun esikoisen huoneesta paljastui laminaatin alta suhteellisen siisti, vaalea puukuvioitu muovimatto. Ilmainen lattiaremontti - ei hassumpaa! Huolellisen pesun jälkeen muovimatosta tuli oikein kelvollinen. Plussana mainittakoon vielä se, että muovimatto on ihanan lämpimän ja pehmeän tuntuinen jalan alla verrattuna kylmään laminaattiin.

Lattiamateriaalia vaihtaessani tempaisin samalla vaivalla kattoon uuden, raikkaan maalikerroksen. Pari kerrosta muista remonteista yli jäänyttä pohjamaalia teki vanhalle pinkopahvikatolle ihmeitä. Suurimmalle seinälle laitoin reilu vuosi sitten ikeasta ostamani tapetin. Ostohetkellä en todellakaan tiennyt tulisinko tapettia milloinkaan mihinkään laittamaan, mutta kolmen euron rullahintaan en vaan voinut jättää reipasta ja rytmikästä tapettia ostamatta. Esikoisen huoneeseen se sopii kuin nappi silmään. Kaikki muu remontissa tarvittu olikin edellisten remonttien ylijäämää, joten kustannukseksi koko uudistukselle tuli tapettien hinnan verran. 6 euroa. Saita sieluni kiittää.

Rahtusen enemmän rahaa kului sisustusesineistöön, mutta suht edullisesti päästiin senkin suhteen. Verhon ja tyynynpäälliset ompelin jämäkankaista, seinähyllyn bongasin aikaisemmin syksyllä kirppikseltä viidellätoista eurolla ja ihanan ruman jalkalampun kotiutin niinikään kirpparilta viidellätoista eurolla. Hauska lehtiteline kotiutui meille ruokaostosten kylkiäisenä Prisman alelaarista viidellä eurolla. Taulun tein lapsen netistä bongaamaa kuvaa mukaillen itse kankaalle applikoiden.

Myös kuopuksen huone koki melkoisen muutoksen, mutta se projekti on vielä rahtusen vaiheessa. Siitä siis kuvia myöhemmin. 

3 kommenttia:

  1. Vau! Hyvältä näyttää kerta kaikkiaan. Taito näpeissä :)

    VastaaPoista
  2. Vau! Hyvältä näyttää kerta kaikkiaan. Taito näpeissä :)

    VastaaPoista
  3. Psst... Sulle on yv (Messengerissä) ;)

    VastaaPoista